Stuttgart: Bašića prvo pogledala sreća, pa stigla i 'nesreća'

Upao u glavni žrijeb, ali ima teškog rivala

Stuttgart: Bašića prvo pogledala sreća, pa stigla i 'nesreća'

Edmir Škorić

Od 11. do 17. juna igra se ATP turnir iz serije 250 u Stuttgartu, a prvi favorit za naslov je Roger Federer.

Švicarska ikona nije nastupala od šokantnog ispadanja od Thanasa Kokkinakisa u Miamiju. Preskočio je turnire na šljaci, ali vraća se na travnatu podlogu.

Federer će tako nakon četiri mjeseca odigrati prvi meč na Mercedes kupu. Od turnira su odustali Hyeon Chung, David Ferrer i Marco Cecchinato, a umjesto njih šansu su dobili Maximilian Marterer, Denis Istomin i naš Mirza Bašić.

Bašić je imao sreće, pa je upao u glavni žrijeb, a onda i nesreću prilikom žrijebanja, pošto ga je "zapao" Kanđanin Miloš Raonić.

Pobjednik ovog duela u drugom kolu će igrati protiv pobjednika duela Marton Fucsovics - kvalifikant.

U drugom kolu su već Roger Federer, Nick Kyrgios, Tomaš Berdych i Lucas Pouille i oni očekuju svoje rivale u narednih tri-četiri dana.

Tridesetšestogodišnji Federer napada 98. titulu u karijeri, ali bit će teško jer nije dugo igrao, a tu se nalaze neki sjajni majstori poput Berdycha, Kyrgiosa, Kohlschreibera, Šapovalova, Pouillea...

Federer je igrao dva puta u Stuttgartu ranije. Jednom je ispao u drugom kolu od Tommyja Haasa, a 2016. godine u polufinalu od Dominica Thiema.

Naslov brani Francuz Pouille, a prethodno su pobjede odnosili Thiem, Nadal, Bautista-Agut, Fognini, Tipsarević, Ferrero, Montanes, Chardy, Del Potro...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi