Došao s 900 eura na Australian Open i kreirao senzaciju: "Neću sad ovdje plakati"
Nevjerovatan uspjeh indijskog tenisera

Sumit Nagal izbacio Bublika

Došao s 900 eura na Australian Open i kreirao senzaciju: "Neću sad ovdje plakati"

M. Šljivak

Indijac Sumit Nagal (26) kreirao je veliku senzaciju na Australian Openu. On je u prvom kolu eliminisao 27. igrača svijeta Alexandera Bublika (6:4, 6:2, 7:6) i konačno je zaradio nešto novca.

Plasman u drugu rundu Australian Opena donijelo je indijskom teniseru Sumitu Nagalu barem 180.000 dolara. On je do njih došao neočekivanom pobjedom protiv velikog favorita Alexandera Bublika.

26-godišnji teniser iz Indije postao je poznat nakon što je u septembru prošle godine javno rekao da na računu ima još 900 eura i da ni on sam ne zna kako preživljava.

"Na računu imam 900 eura. Nemam sponzora, ali mi pomaže teniska fondacija MAHA, a Indijski olimpijski komitet mi daje mjesečnu platu kako bih mogao osigurati opremu za turnire."

"Sve što zaradim od tenisa uložim u sebe. Osjećam da nemam podršku države iako sam broj jedan. Jedini sam koji se kvalifikovao na Grand Slamove, jedini sam igrao na Olimpijskim igrama i vlada me ne doda u bitne sportiste", poručio je on.

Oglasi

Nakon pobjede nad Bublikom bio je veoma emotivan. Uzeo je finu cifru koja će mu itekako olakšati naredne turnire.

"Sve je veoma emotivno. Neću sad ovdje plakati, ali još nisam svjestan šta sam napravio", rekao je Nagal i nastavlja:

"Nekad će biti dobra, nekad loša godina. Meni je prošla bila jedna od najboljih, iako sam, kao što sam već rekao, imao svega 900 eura na računu i bez obzira što me u prvim mjesecima nije bilo nigdje."

"Ponosan sam na sebe što sam uopšte došao ovdje, posebno kada znam odakle sam krenuo. Izuzetno je to što ću igrati drugu rundu", poručio je Sumit Nagal.

Sumit Nagal je trenutno 137. igrač svijeta, a u drugom kolu Australian Opena imat će dobru šansu da napravi još veći uspjeh jer igra s Kinezom Juncheng Shangom koji je trenutno na 140. mjestu.

Plasmanom u treće kolo uzeo bi 255.000 dolara i sigurno da će ovaj 26-godišnjak imati ogroman motiv da dođe do rezultata karijere.

Treba napomenuti da je on prvi Indijac nakon 1989. godine i Ramesha Krishnana koji je na jednom Grand Slamu uspio savladati jednog nosioca. Definitivno je ovo ogroman uspjeh za najmnogoljudniju zemlju na svijetu, ali posebno za Nagala.

Top Komentari

zajid08
Samo naši sportisti nemaju motiva ni za šta...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi