Svi su slutili, a Novak je to sada i potvrdio: Do kraja karijere ima isključivo jedan cilj

Napada Rogera Federera

Svi su slutili, a Novak je to sada i potvrdio: Do kraja karijere ima isključivo jedan cilj

E. Škorić

Srbijanski teniser Novak Đoković je u Rimu, gdje će nastupati na Mastersu, otkrio šta je njegov primarni cilj u karijeri.

Nakon što je diskvalifikovan s US Opena u New Yorku, Nole će u Rimu pokušati da osvoji Masters turnir, a tamo je konačno priznao da želi najviše Grand Slamova u karijeri.

"Moj najveći cilj ostaje da osvojim najviše Grand Slamova i da srušim Federerov rekord", kazao je Đoković, prenijeli su brojni svjetski mediji.

On je na ATP listi započeo 286. sedmicu kao lider i tako je stigao Pita Samprasa, ali nedodirljiv je za sada Federer sa 310 sedmica koje je proveo uzastopno na broju jedan.

Također, Novak juri Švicarca i po GS titulama. Roger ih ima 21, a Novak 17. Između njih je Rafael Nadal sa 19 pehara najznačajnijih turnira u tenisu.

Sljedeći Grand Slam je Roland Garros koji počinje 21. septembra i trajaće sve do 11. oktobra.

Top Komentari

AlphaStrong
Jadnik
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi