Teniska razmjena godine viđena je u Acapulcu

U meču Runea i Sheltona

Teniska razmjena godine viđena je u Acapulcu

E. Škorić

Ben Shelton i Holger Rune imali su jednu od najboljih teniskih razmjena u 2023. godini. Navijači su bili oduševljeni, a oba su se tenisera nakon završetka zahvalila.

Jučer je započeo ATP turnir u meksičkom Acapulcu. Prvi nositelj na turniru je mladi i talentovani Španac Carlos Alcaraz, a među nositeljima je i mladi Hoger Rune, koji je u prvom kolu igrao protiv Bena Sheltona, 41. igrača svijeta.

Emocija u ovoj utakmici nije nedostajalo. Rune je u prvom setu slomio suparnika, a nakon nekog vremena izgubio je i svoj servis i ostalo je 3:3. Do kraja meča oba tenisera nisu razočarala svojim servisima, zbog čega smo vidjeli tie-break.

Kod rezultata 6:6 u tie-breaku, dosta uzbuđenja. U konačnici boljim se pokazao Shelton koji je u ključnom trenutku odbranio set loptu na servis Danca i svojim servisom završio gem.

Drugi set je bio potpuno drugačiji. Teniseri su vrlo dobro koristili svoj servis i do posljednjeg gema nismo vidjeli break niti jedne strane. U 10. gemu dogodilo se to na servisu Sheltona, unatoč tome što je Amerikanac već imao 40-0.

U ovom setu, pri rezultatu 2:2, navijači su vidjeli akciju koja će im dugo ostati u sjećanju. Rune je bio server i poslao je loptu do protivničke čeone linije. Nakon toga 11 razmjena, na sve moguće načine, na kraju je Rune dobio poen i poveo sa 30:15, ali se i sam Shelton nasmijao.

Runeu je taj poen bio vjetar u leđa jer je onda osvojio sve gemove do kraja i set dobio sa 6:2, pa na kraju slavio pobjedu i plasirao se u drugo kolo turnira.

U sljedećem kolu Rune će se susresti s pobjednikom susreta u kojem će Nuno Borges (85. ATP) igrati protiv Nicka Chappella (432. ATP). Finale turnira u Acapulcu održat će se u subotu, 4. marta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi