Težak poraz Džumhura u finalu Bratislave

Novak pregazio bh. tenisera

Težak poraz Džumhura u finalu Bratislave

Bh. teniser Damir Džumhur doživio je danas težak poraz u finalu Challengera u Bratislavi od Austrijanca Dennisa Novaka (ATP 128) koji ga je porazio sa 6:1 i 6:1. 

Iako je Džumhur bio blagi favorit na ovom meču i po kladionicama i po ATP rankingu, ipak se nije dobro proveo na ovom meču i na kraju je osvojio samo dva gema.

Austrijanac je zaista bio mnogo bolji na današnjem susretu i sasvim zasluženo je slavio pobjedu nakon samo 50 minuta tenisa.

Inače, ovo je bio njihov drugi međusobni duel u karijerama i prva pobjeda za Austrijanca. Prethodno je Džumhur prije četiri godine slavio sa 2:1.

Damir bi se bez obzira na ovaj poraz trebao vratiti među TOP 100 tenisera svijeta i od naredne sedmice biti 97. na ATP listi.

Top Komentari

Rajvosa2019
Dzumi je istrosen / ishaban , treba podmiriti srbijanske rospije
9 1
Cibre
Ja sinoc lijepo rekoh da ce frajer izgubiti, a vi meni lupali minusee frajer je teski kladionicar.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi