Thiem: Biću sretan ako uopšte zaigramo do kraja godine

Austrijski teniser

Thiem: Biću sretan ako uopšte zaigramo do kraja godine

U glavni austrijskog tenisera Dominica Thiema ovih dana vladaju pomješane emocije.

Sretan je što je tamošnja vlada dozvolila sportistima da se, po posebnim uslovima, vrate treninzima na otvorenom, ali tužan je jer mečeve neće sigurno igrati još nekoliko mjeseci.

Thiem je spreman da se vrati na trening, ali poručuje kako niko ne može trenirati tri - četiri mjeseca bez da igra i jedan takmičarski meč.

"To što ću se vratiti na trening su fantastične vijesti. Jedva čekam da se vratim na teren, ali proće još dosta vremena prije nego što Turneja ponovo krene. Hajde da kažemo još tri, četiri mjeseca - a niko ne može samo da trenira toliko dugo. Toliko dugo treniramo da će nam svima biti dovoljno mjesec dana da se vratimo u formu", poručuje Thiem.

On dodaje kako će biti sretan ako se tenis uopšte nastavi ove godine.

"Biću sretan ako Turneja uopšte ponovo počne ove sezone. Ne zanima me na kojoj podlozi. Nerealno je da će se to desiti na američkoj turneji. Nedostaje mi tenis i sretran sam što mogu ponovo da treniram, ali neću krenuti sa treninzima po punom snagom dok ne vidim jasan plan za nastavak".

Podsjetimo, trenutna suspenzija u svijetu tenisa bit će na snazi najmanje do 13. jula, a mnogi predviđaju kako će i taj datum biti pomjeren.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti