Thiem ne želi dati novac nižerangiranim teniserima: Zašto bih to uradio?

Treći reket svijeta

Thiem ne želi dati novac nižerangiranim teniserima: Zašto bih to uradio?

Treći reket svijeta Dominic Thiem nema namjeru dati novac kako bi se pomoglo teniserima koji su slabije rangirani na ATP listi u vremenu kada se ne igraju turniri.

Podsjetimo, Novak Đoković, Roger Federer i Rafael Nadal napravili su jedan program kroz koji su se donirali novci od strane bolje rangiranih tenisera kako bi se pomoglo onim niže rangirani na koje bi period bez turnira mogao ostaviti katastrofalne posljedice.

Teniseri su prikupili ukupno 4,5 miliona dolara, a kasnije su ATP, WTA, ITF i organizatori Grand Slam turnira također odlučili da pomognu finansijski.

Jedan od onih koji to neće učiniti je Thiem. Ponudio je i objašnjenje takve odluke.

"Niko od nižerangiranih tenisera ne mora da se bori za svoj život. Viđao sam igrače na ITF touru koji nisu 100% posvećeni sportu, mnogi od njih su prilično neprofesionalni. Ne vidim zašto bi trebalo da im dajem novac", poručuje Thiem i dodaje:

"Radije bih donirao novac ljudima i institucijama kojima je on stvarno potreban. Nema profesije na svijetu u kojoj su ti na početku karijere garantovani uspjeh i visoka primanja. Niko od vrhunskih igrača nije uzimao ništa zdravo za gotovo, morali smo da se borimo da se probijemo".

Tenis se ne igra od početka marta a zvanična suspenzija tzraje do 13. jula.

Promo

Top Komentari

ertugrul
Posten momak nema sta....
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi