Thiem treći put u sezoni pobijedio Rogera Federera

Završni masters u Londonu

Thiem treći put u sezoni pobijedio Rogera Federera

Austrijski teniser Dominic Thiem pobijedio je Rogera Federera u 1. kolu grupe Bjorn Borg na Završnom mastersu u Londonu sa 2:0 u setovima.

Bila je ovo već treća ovosezonska pobjeda za Thiema u duelima protiv Federera koja će zadati teške muke Švicarcu kada je u pitanju prolazak u polufinale Završnog mastersa.

Thiem je slavio sa dva puta po 7:5, a duel je trajao sat i 41 minut. U prvom setu Austrijanac pravi brejk na samom početku, da bi mu Federer uzvratio i poravnao kasnije na 2:2. Ipak, 26-godišnjak ponovo uzima servis iskusnijem rivalu pred sami kraj seta i set dobija sa 7:5.

U drugom dijelu meča nije bilo brejka sve do pred sami kraj kada Thiem oduzima servis Federeru i dolazi do prednosti od 6:5. Austrijenac je uspješan u serviranju za meč iako je Federer imao dvije brejk lopte.

Thiem i Đoković sada imaju omjer od pobjede i poraza nakon prvog kola, dok su Federer i Berrettini u ovoj grupi još uvijek bez bodova. U narednom kolu igra se derbi između Federera i Đokovića.

Završni masters, 1. kolo:

Federer - Thiem 0:2 (5:7, 5:7)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi