Tomislava Brkića očekuje ranking karijere
FOTO: EPA

Ulazi u TOP 50

Tomislava Brkića očekuje ranking karijere

H. Zilić

Bh. teniser Tomislav Brkić iza sebe ima dvije dobre sedmice na ATP touru.

Naš teniser je u paru sa Nikolom Ćaćićem igrao finale Umaga, a ove sedmice i polufinale Kitzbuhela, oba turnira iz serije ATP 250, što mu je donijelo dodatne bodove na ATP listi.

Sa novim bodovima, Brkića naredne sedmice očekuje ranking karijere.

Prema trenutnoj ATP live listi, Tomislav Brkić ima 2270 bodova, što mu donosi po prvi put u karijeri plasman u TOP 50 najboljih dubl tenisera svijeta, tačnije 50. poziciju.

Brkić je ove sedmice zaradio novih 45 bodova.

Sjajna godina je iza Tomislava Brkića kada su u pitanju dublovi, a ako nastavi s ovakvom formom zajedno sa Ćaćićem sigurno će do kraja sezone popraviti svoj plasman još više.

Trettnu ATP live listu u konkurenciji dublova možete pogledati OVDJE.

Promo

Top Komentari

amex
Svaka čast!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi