Novo ATP finale za Brkića i Ćaćića
Foto - EPA

Turnir u Umagu

Novo ATP finale za Brkića i Ćaćića

M. Šljivak

Tomislav Brkić i Nikola Ćaćić lagano su se plasirali u finale ATP turnira u Umagu.

Teniseri iz BiH i Srbije lagano su u današnjem polufinalu savladali hrvatski par Šabanov (Ivan i Matej) sa 2:0, po setovima 6:1 i 6:2.

Samo sat vremena trebalo je Brkiću i Ćaćiću da završe ovaj meč. Potpuno su dominirali na terenu i protivnicima su prepustili samo tri gema.

Brkić i Ćaćić su prvi nosioci turnira i za trofej u Umagu igrat će protiv kombinacije Romboli/Vega Hernandez.

Podsjetimo, Brkić i Ćaćić su igrali jako dobro na Wimbledonu gdje su eliminisani u osmini finala od kasnijih pobjednika Mektića i Pavća.

Sjajni par je ove godine već igrao dva ATP finala. Osvojili su turnir u Buenos Airesu, a izgubljeno je finale na Marbelli.

Također, igrali su i četvtfinale Roland Garrosa i to je jedan od najvećih uspjeha u historiji bh. tenisa.

ATP Umag parovi, polufinale:

Brkić/Ćaćić - I.Šabani/M.Šabani 2:0 (6:1, 6:3)

Promo

Top Komentari

dinass
Bravo Brkicu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi