Tsitsipas, Lajović i Gulbis u osmini finala Basela

Turnir iz serije 500

Tsitsipas, Lajović i Gulbis u osmini finala Basela

Srbijanac Dušan Lajović, Latvijac Ernest Gulbis i Grk Stefanos Tsitsipas plasirali su se u osminu finala ATP turnira u Baselu. 

Lajović je za rivala imao Francuza Adriana Mannarina kojeg je porazio sa 2:1. Po setovima je bilo 6:7, 6:1 i 6:2. On će u narednom kolu igrati protiv Roberta Bautiste-Aguta.

Dalje je prošao i Gulbis koji je porazio Amerikanca Jacka Socka sa 2:0. Gulbis se nalazi u sjajnoj formi što je potvrdio protiv Socka kojeg je porazio sa 7:5 i 6:4. On će u osmini finala snage odmjeriti protiv Francuza Gilesa Simona.

Sjajni mladi Grk Tsitsipas koji je prije nekoliko dana osvojio prvu titulu u karijeri za plasman u osminu finala Basela morao je pobijediti Francuza Jeremyja Chardyja što je i uradio bez nekih većih problema. Na kraju je bilo 6:2 i 7:6.

Treba dodati i to da će do kraja dana na teren izaći i Hrvat Marin Ćilić koji će u igrati protiv Rumuna Mariusa Copila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije