Tsitsipas nastavio s čudesnim igrama i došao do polufinala Australian Opena

Savladao Roberta Bautistu Aguta

Tsitsipas nastavio s čudesnim igrama i došao do polufinala Australian Opena

E. Čaušević

Grčki teniser Stefanos Tsitsipas nije mogao sanjati bolji početak sezone jer je nakon pobjede protiv Rogera Federera sada uspio da savladao i Roberta Bautistu Aguta i plasira se u polufinale Australian Opena.

Tsitsipas je iznenadio teniski svijet prije nekoliko dana kada je pobijedio svog idola Rogera Federera u osmini finala, a sa sjajnim igrama nastavio je i jutros pobjedom protiv Bautiste Aguta. Grčki teniser je slavio sa 3:1, a po setovima je bilo 7:5, 4:6, 6:4, 7:6.

U prvom setu bolje je počeo Agut koji je odmah napravio break, no Tsitsipas je uspio brzo da se sabere i počne igrati na svom nivou. Grk je vratio brzo break, a potom osvojio gem na servis protivnika i došao do 1:0 u prvom setu.

Drugi set je bio na strani španskog tenisera koji se brzo vratio i sa 6:4 poravnao na 1:1 u setovima. No, nakon toga Tsitsipas je zaigrao odlično i odlučno imao cilj samo polufinale. Grk je treći set dobio sa 6:4, dok je u četvrtom slavio sa 7:6 i tako došao do pobjede od 3:1.

Tsitsipas sada čeka protivnika u polufinalu Australian Opena, a saznat će ga za nekoliko sati nakon još jednog okršaja u četvrtfinalu kada se sastaju Frances Tiafoe i Rafael Nadal.

Top Komentari

ljiljan
Izvjestaji su vam veoma oskudni, nisam nista procitao u ovom clanku sto nisam i na rezultatima mogao vidjet
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi