Tsitsipas žestoko kritikovao Džumhura: "Ponovo me uspio prevariti"

Ispao u prvom kolu turnira u Roterdamu

Tsitsipas žestoko kritikovao Džumhura: "Ponovo me uspio prevariti"

E. Čaušević

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas je priredio veliko iznenađenje na ATP turniru u Roterdamu.

Džumhur je u prvom kolu pobijedio grčkog tenisera Stefanosa Tsitsipasa koji je bio 12. nositelj ovog takmičenja. Bh. teniser na kraju je slavio sa 2:1 u setovima i plasirao se u drugo kolo što je sigurno najveće iznenađenje prvog kola.

Tsitsipas je bio vidno nezadovoljan nakon meča načinom na koji je izgubio. Grčki teniser je kritikovao igru Džumhura i poručio da je on samo stajao iza linije i pokušavao vraćati lopticu preko mreže, te da se nije odučivao da preuzme incijativu u poenima.

"Džuhmur stoji osam metara iza linije i samo pokušava lopticu da ubaci u polje. On to uvijek radi, ništa nikad ne uradi i tako pobijedi. Ja sam sam sebe pobijedio, nije me on pobijedio i opet me uspio prevariti. Čudno je igrati protiv tenisera kao on. Daju dojam da ih možeš pobijediti uvijek, a onda nađu neki čudan način i oni tebe dobiju", rekao je Tsitsipas nakon meča.

Top Komentari

vanja8
Ovaj m.uda svoja pojede sto ga je pobijedio Damir,pa covjece zna ti taktiku,eto trebao te je napadati da ga pobjedis... A glupana i izjave ...
7 0
@dn@n
Doviđenja
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi