Mourinho se pojavio na turniru, ugledao Đokovića i pokazao veliko poštovanje

Dvije svjetske zvijezde mnogo se respektuju, to je sasvim jasno

Mourinho se pojavio na turniru, ugledao Đokovića i pokazao veliko poštovanje

S. Mlaćo
Legendarni portugalski trener Jose Mourinho pojavio se jučer kao počasni gost na Masters teniskom turniru u Rimu.

Mourinho je iskoristio slobodno vrijeme kako bi posjetio turnir, a kada je ugledao srbijanskog tenisera Novaka Đokovića bile su to posebne scene.

Portugalac je stigao sa organizatorima koji su mu govorili o samom turniru, te je ugledao popularnog Noleta i pokazao mu veliko poštovanje.

Pozdravio ga je, a u znak poštovanje prema ponajboljem trenreu svijeta Đoković je skinuo kačket i također se pozdravio.

Razmijenili su par riječi, te je svako krenuo svojim obavezama.

Oglasi

Mourinho je bio na turniru i pratio nekoliko mečeva, no brzo se vratio treninzima Rome.

Đoković je uspješno počeo napad na titulu na Mastersu u Rimu, a nakon što je ostvario pobjedu prisjetio se žrtava masakra u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, u kome je prije devet dana tragično stradalo osmoro djece i domar Dragan Vlahović.

„Sveti Vasilije Ostroški, moli Boga za nas. Osnovna škola Vladislav Ribnikar“ napisao je Đoković na kameri i docrtao srce.

Potom je, kroz suze, ispred TV kamera govorio o uznemirujućem zločinu.

„Najiskrenije saučešće roditeljima. Kao otac, mogu samo da zamislim kako se osjećaju ti ljudi. Nadam se da će prebroditi sve ovo. I srećan dan Svetog Vasilija Ostroškog“, rekao je emotivni Đoković.

Njega u drugom kolu očekuje duel sa Gregorom Dimitrovim koji je prethodno savladao Stana Wawrinku. Đoković vodi u međusobnim duelima 10-1.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi