Novak Đoković je samo čovjek - zaplakao pred kamerama nakon meča u Rimu

Odao počast žrtvama masarka

Novak Đoković je samo čovjek - zaplakao pred kamerama nakon meča u Rimu

Edmir Škorić

Novak Đoković je jučer pobijedio Tomasa Martina Etcheverryju u Rimu, a nakon duela je govorio o tragediji koja se prethodno dogodila u Beogradu.

Đoković je uspješno počeo napad na titulu na Mastersu u Rimu, a nakon što je ostvario pobjedu prisjetio se žrtava masakra u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, u kom je prije devet dana tragično stradalo osmoro djece i domar Dragan Vlahović.

„Sveti Vasilije Ostroški, moli Boga za nas. Osnovna škola Vladislav Ribnikar“ napisao je Đoković na kameri i docrtao srce.

Potom je, kroz suze, ispred TV kamera govorio o uznemirujućem zločinu.

„Najiskrenije saučešće roditeljima. Kao otac, mogu samo da zamislim kako se osjećaju ti ljudi. Nadam se da će prebroditi sve ovo. I srećan dan Svetog Vasilija Ostroškog“, rekao je emotivni Đoković.

Njega u drugom kolu očekuje duel sa Gregorom Dimitrovim koji je prethodno savladao Stana Wawrinku. Đoković vodi u međusobnim duelima 10-1.

Oglasi

Đoković želi do nove titule, ali i da pojača formu pred Roland Garros, na kojem će nedostajati povrijeđeni Rafael Nadal.

"To neće promijeniti ništa u vezi sa mojim pripremama. Gledaću da igram najbolje što mogu. Naravno, svijet tenisa i Rolan Garros će biti pogođeni ako Rafa bude odsutan sa turnira, prije svega zbog historije na tom takmičenju i svega što je postigao tamo u karijeri", kaže Novak.

"Volio bih da ga vidim da igra tamo, prije svega zbog samog takmičenja, najbolje je ako možete da imate najjače igrače na svijetu, tako da je izazov onda najveći mogući", dodao je Novak.

Ove sezone ima skor 17-3 uz dvije titule, a šljaka...

"Šljaka je takva da osjećam da je potrebno više sedmica za trening, da se više vremena provede na treningu raedeći na udarcima, taktici, tehnici, prilagođavanju terenu, nego na bilo kojoj drugoj podlozi. Neki igrači kažu to za travu. Ja sam sa njom imao dosta sreće, brzo joj se prilagodim. Ali šljaka je nešto što od mene zahtijeva dosta vremena", zaključio je Đoković.

Top Komentari

Bajernovac
Cuj masrka de procitaj i joji masakar a Markale i slicne stvari bole Srebrenica i ....
0 0
user1676286668
Koji glumac mrs klosaru gurbetski....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi