US Open će se igrati, a razlog je 400 miliona dolara
Foto - EPA

Nema promjene datuma

US Open će se igrati, a razlog je 400 miliona dolara

Midhat Šljivak
Teme:

Organizatori US Opena planiraju održavanje ovog Grand Slama.


Za razliku od Wimbledona koji je otkazan, US Open bi se trebao održati prema planiranim datumima od 24. augusta do 13. septembra na terenima Flushing Meadowsa.

Razlog što ne postoji nikakva mogućnost otkazivanja turnira je to novac. Ovaj Grand Slam nije osiguran kao što je to Wimbledon i otkazivanje bi koštalo nevjrovatnih 400 miliona dolara.

Također, TV stanice nisu za prijedlog o pomjeranju datuma turnira na kraj godine i očekuje se da će usprkos pandemiji koronavirusa koja hara New Yorkom, turnir biti održan u zakazanom terminu.

Iza US Opena igrat će se i Roland Garros. Otvoreno prvenstvo Francuske pomjereno je i šljaka u Francuskoj će teniserima biti na raspolaganju od 20. septembra do 4. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi