USTA inzistira da se US Open odigra u New Yorku

Promjena lokacije nije opcija američkoj teniskoj federaciji

USTA inzistira da se US Open odigra u New Yorku

Teme:

Američka teniska federacija (USTA) ističe kako joj je vilj da se US Open održi u New Yorku, iako je taj grad jedno od najvećih žarišta epidemije koronavirusa u SAD-u, i to prema ranije predviđenom rasporedu od 31. avgusta do 13. septembra.

No s obzirom na zdravstvenu situaciju, razrađuju se i alternativni scenariji pa i moguće preseljenje turnira u Indian Wells ili Orlando, pišu američki mediji.

"Cilj Američke teniske federacije je organizirati grand slam u New Yorku. U posljednje vrijeme se dosta nagađa o ovom turniru, ali trenutno nismo donijeli nikakve odluke. Stalno pratimo situaciju, ali o promjeni mjesta turnira u ovom trenutku još ne razmišljamo" - rekao je glasnogovornik USTA Chris Widmaier.

Konačna odluka o sudbini US Opena bit će donesena u drugoj polovici juna, a Widmaier ističe da će se pritom prioritet biti "sigurnost svih sudionika" . Zbog pandemije koronavirusa potpunsu su prekinuta teniska natjecanja i do sredine jula nema zakazanog niti jednog turnira, a Roland Garros je odgođen za jesen i počet će 20. septembra, dok je Wimbledon otkazan prvi put nakon Drugog svjetskog rata. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi