Indian Wells mijenja New York kada je u pitanju organizacija US Opena?

Jedna od opcija za ovu sezonu

Indian Wells mijenja New York kada je u pitanju organizacija US Opena?

Teme:

Tenis kao sport nalazi se u velikom problemu zbog virusa Covid-19.

Postoji mogućnost da do kraja sezone više nećemo pogledati ni jedan Grand Slam turnir. Wimbledon je otkazan prvi put poslije Drugog svjetskog rata, Roland Garros, koji je pomjeren za septembar, je ponovo pod znakom pitanja, a sada se špekuliše i o tome šta će biti s US Openom.

Posljednji Grand Slam godine (barem po standardnom kalendaru) mogao bi biti odigran van New Yorka. Teniski centar Billie Jean King, na kojem se inače igraju mečevi US Opena, pretvoren je u privremenu bolnicu u kojoj se liječe pacijenti oboljeli od koronavirusa. New York je jedno od najvećih žarišta ove bolesti i postavlja se veliko pitanje hoće li situacija biti sigurna do kraja augusta kako bi se mogao igrati tenis.

Organizatori zbog svega navedenog tragaju i za drugim opcijama, a jedna od njih je da se US Open igra u Indian Wellsu.

Turnir u Indian Wellsu, kojeg inače popularno zovu i peti Grand Slam, prvi je koji je otkazan ove godine zbog virusa korona. Organizator istog Larry Ellison poručuje kako je upravo Indian Wells najbolja lokacija koja može zamijeniti New York i na kojoj bi trebao biti igran ovogodišnji US Open.

Američka teniska asocijacija razmotrit će ovu opciju i u narednom periodu očekujemo neko rješenje.

Inače, teniska sezona zvanično je suspendovana do 13. jula. Otkazani su svi turniri na šljaci kao i Wimbledon. Očekuje se da će i termin 13. juli biti dodatno pomjeren i za sada nije poznato kako će se i kada nastaviti igranje tenisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi