Veliko iznenađenje u Dubaiju, prvi nosilac Kei Nishikori ispao od 77. igrača na svijetu

Meč pun preokreta

Veliko iznenađenje u Dubaiju, prvi nosilac Kei Nishikori ispao od 77. igrača na svijetu

S. Pašalić

Japanac Kei Nishikori poražen je na turniru u Dubaiju od Poljaka Hubert Hurkacz sa 2:1, po setovima 5:7, 7:5, 2:6.

Šesti igrač svijeta je poražen od 77. igrača na svjetskoj listi što je po mnogima definitivno veliko iznenađenje.

U prvom setu je viđena velika borba gdje je svaki teniser držao svoj servis sve do 4:4 kada je Nishikori uzeo break i servirao za set. Međutim Hurkacz odmah vraća break, a nakon što je osvojio gem na svom servisu i poveo sa 6:5 lagano je stigao i do drugog breaka i dobio prvi set sa 7:5.

U drugom setu je viđeno dosta preokreta, poveo je Nishikori sa 4:0 i nešto kasnije sa 5:1 da bi se Hurkacz vratio na 5:5, ali na kraju je ipak Japanac uzeo ovaj set sa 7:5.

U odlučujućem setu Poljak je sjajno servirao i uz odličnu igru uzeo dva breaka Nishikoriju te osvojio ovaj set sa 6:2. Naredni protivnik će mu biti bolji iz meča Gersimova i Tsitsipasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije