Na Wimbledonu viđena jedna od najtužnijih scena ikada u bijelom sportu: Slavno ime, jauci, uzdasi...

Venus Williams u glavnoj ulozi

Na Wimbledonu viđena jedna od najtužnijih scena ikada u bijelom sportu: Slavno ime, jauci, uzdasi...

A. Čaušević

Počeo je Wimbledon, najprestižnije teniski turnir na svijetu. Prvi dan tradicionalno trećeg Grand Slama u sezoni donio je jednu od najtužnijih scena ikada viđenih u bijelom sportu. 

Za legendarnu Venus Williams 24. nastup na Wimbledonu završen je već prvog dana jer je peterostruka šampionsak turnira poražena u prvom kolu od Eline Svitoline sa 6:4, 6:3 u setovima.

Svitolina je do pobjede došla za 90 minuta, ali je na trenutak izgledalo kao da bi meč između teniserski za specijalnim pozivniciama mogao završiti mnogo ranije nakon panike zbog povrede Williams u prvom setu, kada se poskliznula i teško pala.

Williams je snažno započela meč. Servirala je za 2:0, ali se suočavala s break loptom poslije čega se okliznula prilikom izlaska na mrežu.

Nakon što je pogodila bekhend volej, Williams se okliznula i teško pala na tlo u pokušaju da promijeni smjer i posegne za lobom koji je Svitolina prebacila iznad njene glave.

Oglasi

U tom momentu Amerikanka se previjala na terenu od bolova, dok su se sa tribina Centralno terena čuli uzdasi. Bilo je to nekoliko sekundi straha i panike.

Williams je povrijedila koljeno, a prije nego što je nastavila meč posavjetovala se sa trenerom. U pauzi između gameova, uzela je ljekarski time-out kako bi joj ponovno sanirali povredu koljena.

No, Amerikanka, koja je igrala tek svoj treći turnir u sezoni, se nastavila boriti za trajanje, unatoč tome što je imala poteškoća sa kretanjem.

Spasila je set loptu u devetoj igri prvog seta, a kasnije je Svitolina dobila deseti game za 1:0 u setovima. Drugi set je Ukrajinka riješila u svoju korist sa 6:3.

Inače, 43-godišnja Williams je u karijeri igrala 16 finala na Grand Slam turnirima, a ostvarila je sedam pobjeda. Posljednje finale je igarla 2017. godine upravo na Wimbledonu gdje izgubila od Garbine Muguruze 7:5 i 6:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi