Verdasco i Nishikori bolji od Dimitrova i Simona

Roland Garros, treće kolo

Verdasco i Nishikori bolji od Dimitrova i Simona

Španski teniser Fernando Verdasco i Japanac Kei Nishikori plasirali su se u četvrto kolo Roland Garrosa nakon što su danas porazili Grigora Dimitrova, odnosno Gilesa Simona. 

Verdasco je napravio malo iznenađenje jer je izbacio Dimitrova, četvrtog nosioca. Ipak, bez obzira na ATP listu znalo se da Verdasco može parirati na zemlji Dimitrovu i na kraju ga je čak bez većih problema porazio.

Meč je trajao dva sata i 24 minute, a Verdasco je slavio sa 7:6, 6:2 i 6:4. On će u četvrtom kolu igrati protiv boljeg iz meča Novak Đoković-Roberto Bautista-Agut.

U drugom današnjem meču Kei Nishikori je dosta lakše od očekivanog pobijedio Francuza Gilesa Simona sa 3:0 u setovima. Nishikori je nakon dva sata i tri minute igre slavio sa 6:3, 6:1 i 6:3. On će u četvrtom kolu igrati protiv boljeg iz meča Dominic Thiem-Marco Berrettini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi