Nishikori, Monfils i Dimitrov dobro počeli na šljaci Roland Garrosa

Počeo drugi Grand Slam sezone

Nishikori, Monfils i Dimitrov dobro počeli na šljaci Roland Garrosa

Japanac Kei Nishikori, Španac Pablo Carreno-Busta, Francuz Gael Monfils i Bugarin Grigor Dimitrov dobro su počeli drugi Grand Slam sezone Roland Garros. 

Nishikori je igrao protiv Francuza Janviera i pobijedio ga sa 3:0 u setovima. Japanac je imao problema samo u prvom setu kada se igrao taj brejk, ali je slavio sa nulom i od tada je krenulo sve nabolje po njega te je naredna dva seta osvojio sa 6:4 i 6:3.

Kada je u pitanju Grigor Dimitrov, on je pobijedio Egipćanina Safwata koji je u glavnom žrijebu zamijenio Viktora Troickog zbog povrede, ali se baš nije naigrao protiv Dimitrova jer je izgubio u tri seta. Bugarin je po setovima slavio sa 6:1, 6:4 i 7:6.

Domaća uzdanica Gael Monfils slavila je protiv sunarodnjaka Benchetrita sa 3:1 u setovima. Monfils je izgubio prvi set sa 6:3, ali je od tog trenutka ubacio u brzinu više i slavio sa 6:1, 6:2 i 6:1.

Španac Carreno-Busta pobijedio je Slovaka Kovalika sa 3:1. Baš kao i Monfils, Carreno-Busta je izgubio prvi set sa 6:4, ali je kasnije zaigrao mnogo bolje od svog rivala i porazio ga sa 6:1, 7:5 i 7:6.

Do kraja dana od velikih imena na teren će još izaći Nijemac Alexander Zverev protiv Litvanca Berankisa te David Goffin protiv Holanđanina Robina Haasea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi