Wawrinka, Azarenka i Kuznetsova dobili Wild card za US Open

Neće morati igrati kvalifikacije

Wawrinka, Azarenka i Kuznetsova dobili Wild card za US Open

Nekadašnji prvaci US Opena Stan Wawrinka i Svetlana Kuznetsova dobili su specijalne pozivnice za ovogodišnjer izdanje posljednjeg Grand Slam turnira u sezoni. Također, pozivnicu je dobila i dvostruka Grand Slam šampionka Victorija Azarenka.

Wawrinka zbog povrede koljena nije igrao pola godine i trenutno je tek 151. teniser svijeta, dok su Kuznetsova i Azarenka na 84. i 110. mjestu. Obzirom da se radi o velikim teniskim imenima, US Open je odlučio da im olakša dolazak na ovaj turnir.

Podsjetimo, Wawrinka je ovaj turnir osvojio 2016. godine pobjedom protiv Novaka Đokovića u velikom finalu, dok je Kuznetsova u ženskoj konkurenciji bila najbolja 2004. godine. Azarenka je igrala dva finala ovog turnira i to 2012. i 2013. godine, ali do titule nije uspjela da dođe.

Inače, u muškoj konkurenciji specijalnu pozivnicu su osim Wawrinke dobili još Tim Smyczek, Michael Mmoh, Noah Rubin, Corentin Moutet i Jason Kubler. U ženskoj konkurenciji Azarenki i Kuznetsovoj su se pridružile Amanda Anisimova, Claire Liu, Asia Muhammad i Whitney Osuigwe.

US Open ove godine počinje 27. augusta i trajat će do 9. septembra, a titulu najboljeg brani Španac Rafael Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi