Wawrinka ispao, Lajović prošao dalje

Kraj za bivšeg šampiona

Wawrinka ispao, Lajović prošao dalje

Švicarski teniser i bivši osvajač Roland Garrosa Stan Wawrinka eliminisan je danas u prvom kolu drugog Grand Slama sezone od Španca Guillerma Garcije-Lopeza sa 3:2 u setovima.

Wawrinka se ove godine vratio nakon operacije koljena i šestomjesečne pauze, a očito da još nije ni blizu one forme koja ga je krasila proteklih sezona. Stan je ovdje igrao finale prošle godine, ali danas je ispao već u prvom kolu.

Garcia-Lopez je osvojio prvi set sa 6:2 u kojem je Wawrinka između ostalog zatražio i medicinski time out zbog problema sa koljenom, ali Švicarac je ipak brzo okrenuo stvari u svoju korist. Već u drugom setu Wawrinka je slavio sa 6:3, da bi mu treći pripao sa 6:4.

Kada se mislilo da će meč prelomiti potpuno, Španac je uspio da se vrati i da slavi u četvrtom setu nakon taj brejka sa 7:5. U odlučujućem periodu igre Garcia-Lopez je napravio dva brejka i slavio je sa 6:3 te se plasirao dalje. On će u drugom kolu igrati protiv Karena Khachanova.

Osim njega treba spomenuti da je dalje prošao i Srbijanac Dušan Lajović koji je slavio protiv Čeha Jirija Veselyja sa sigurnih 3:0 u setovima i na taj način je potvrdio sjajnu formu. Dalje je prošao i Latvijac Ernests Gulbis koji je slavio protiv Mullera iz Luxemburga sa 3:1 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi