Wawrinka ispao sa Wimbledona

Švicarcu baš ne ide

Wawrinka ispao sa Wimbledona

Švicarski teniser Stan Wawrinka eliminisan je danas sa Wimbledona od strane Amerikanca Reillyja Opelke koji ga je pobijedio sa 3:2 u setovima. 

Amerikanac je na taj način priredio najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela današnjeg programa jer je izbacio trostrukog Grand Slam pobjednika.

Opelka je dobio prvi set sa 7:5, da bi Wawrinka vratio stvari na svoje mjesto u naredna dva u kojima je slavio sa 6:3 i 6:4. Ipak, Amerikanac se nije predavao i u nastavku meča je četvrti i peti set dobio sa 6:4 i 8:6 te je pršao u šesnaestinu finala.

Osim njega, u dosadašnjem dijelu programa dalje su se plasirali Rus Daniil Medvedev, Belgijanac David Goffin i Čeh Jiri Vesely.

Treba dodati i to da u nastavku dana na teren izlazi prvi teniser svijeta i branilac trofeja Novak Đoković koji će igrati protiv Amerikanca Denisa Kudle.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi