Poznat raspored mečeva za srijedu: Đoković prije Federera

Wimbledon

Poznat raspored mečeva za srijedu: Đoković prije Federera

E. Škorić

U srijedu su na programu mečevi četvrtfinala Wimbledona za tenisere.

U središtu pozornosti su Novak Đoković i Roger Federer. Novak će prvi na teren na Centralnom terenu i to od 14:30 sati. S obzirom da ovaj teren ima krov, eventualna kiša neće stvarati probleme.

Đokovićev će igrati protiv Mađara Martona Fucsovicsa i apsolutni je favorit, ne samo sutra nego i u borbi za titulu i 20. Grand Slam naslov.

Za 16:30 sati, također na Centralnom terenu, zakazan je duel Rogera Federera i Huberta Hurkacza, nakon što je Poljak danas iznenađujuće izbacio drugog igrača svijeta Daniila Medvedeva.

Novak i Roger svoje mečeve igraju na Centralnom terenu, na drugim terenima odigraće se mečevi Karena Kačanova i Denisa Šapovalova (14 sati), zatim Mattea Berrettinija i Felixa Auger-Aliassimea od 16 sati.

U konkurenciji teniserki, igra se polufinale u četvrtak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi