Na Wimbledonu namještena dva meča, panika među njemačkim teniserima

Ko je namještao?

Na Wimbledonu namještena dva meča, panika među njemačkim teniserima

Edmir Škorić

Njemački list Die Welt tvrdi da su dva meča na ovogodišnjem Wimbledonu namještena.

Die Welt je primio izvješća o velikim isplatama i uplatama na dva meča Grand Slama u Londonu, kojeg je osvojio Novak Đoković, nakon što je u finalu u četiri seta pobijedio Italijana Mattea Berrettinija.

Novaku je to bila 20. Grand Slam titula i tako se izjednačio na listi sa Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Što se tiče namještenih ili bolje rečeno sumnjivih mečeva, radi se o jednom meču muških parova i jednom meču u prvom kolu muške pojedinačne konkurencije.

Prvi sumnjiv meč, muški parovi, nije imenovan, ali navodi se da su dvojica tenisera dobila prvi set, a onda izgubila naredna dva seta poslije ogromnih uplata na njihov poraz.

Drugi sumnjiv meč je meč u kojem je igrao njemački teniser, no teško je reći koji, budući da je bilo sedam Nijemaca u 1. kolu Wimbledona.

Top Komentari

opasni_medo
Nema potrebe da uplićete ime Novaka Đokovića u ovakve vijesti.
4 0
Harunvelez
Masur pojedinacno i braca Lopez
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi