Wimbledon ulazi u završnicu: Poznati parovi četvrtine finala u obje konkurencije
FOTO: EPA

Bilo je iznenađenja

Wimbledon ulazi u završnicu: Poznati parovi četvrtine finala u obje konkurencije

Haris Zilić

Treći Grand slam sezone Wimbledon ulazi u samu završnicu, a poznati su svi parovi četvrtine finala. Program u ponedjeljak je uspio završiti prije policijskog časa pa tako neće biti prebacivanja mečeva.

U muškoj konkurenciji izdavajmo ispadanje Stefanosa Tsitsipasa koji je sa 3:2 u setovima poražen od američkog tenisera Christophera Eubanksa koji igra tenis života.

Đoković je nakon dva dana i prekida bio bvolji od Hurkacza sa 3:1 u duelu gdje je Poljak pokazao zube najboljem teniser današnjice.

Rune je prije polciijskog sat eliminisao Dimitrova sa 3:1 u setovima, a istu "brzinu" imao je Alcaraz koji je prije nekoliko trenutaka završio meč protiv Berrettinija i slavio sa 3:1.

Kod teniserki tiendjžerska senzacija iz Rusije Andreeva zaustavljena od Amerikanke Keys sa 2:1.

Oglasi

Brazilka Haddad Maia predala je neč Rybakini bez borbe.

Trijumfe od 2:0 u setovima ostvarile su Sabalenka protiv Alexandrove, odosno Jabeur protiv Kvitove.

U četvrtfinalu kod tenisera gledamo duele:

Alcaraz - Rune

Oglasi

Medvedev - Eubanks

Sinner - Safiullin

Rublev - Đoković

Kod teniserki u četvrtini finala sastaju se:

Swiatek - Svitolina

Pegula - Vondrousova

Jabeur - Rybakina

Keys - Sabalenka

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi