Dan počeo loše za Đokovića, ali pokazao je još jednom zašto je kralj tenisa
FOTO: Guliverimage

Hurkacz se pokazao kao sjajan rival

Dan počeo loše za Đokovića, ali pokazao je još jednom zašto je kralj tenisa

Haris Zilić

Novak Đoković se nakon dva dana borbe plasirao u četvrtinu finala trečeg Grand slama sezone Wimbledona savladavši vrlo borbenog polsjkog tenisera Huberta Hurkacza sa 3:1. Iako možda rezultat govori drugačije nije izgledalo nimalo jednostavno za Đokovića.

Hurkacz je pružio sjajan otpor, ali padala mu je koncetracija u tie-breaku što se ne smije dešavati kada igrate protiv Novaka Đokovića koji je majstor za tie-break igru.

Duel je počeo sinoć, odigrana su dva seta prije prekida zbog policijkog časa. Poznato je da u veliko Brtianiji nema javnih događaja iza 23 sata, takav je zakon.

Prvi sinoćnji set ponudio je veliku borbu, oba tenisera su držala svoje servis, tako da se otišlo u tie-break.

I u tie-breaku prvog seta borba, Hurkacz je imao mini brejk, Đoković je to vratio preokrenuo tie break i slavio sa 8:6 za 7:6 u prvom setu.

Oglasi

Slična igra i u drugom setu, otišlo se u tie-break ponovo i identično kao u prvom setu Đoković je slavio sa 8:6 u tie-breaku za 7:6 u drugom setu i 2.0 trenutno u meču.

Nakon drugog seta, kao što smo već spomenuli meč je prekinut zbog policijskog časa.

Treći set počeo je danas i također je donio borbu i dobru igru na servis oba tenisera sve do rezultata 6:5 za Hurkacza kada poljski teniser pravi brejk i dobija trći set sa 7:5 i smanjuje prednost Đokovića na 2:1 u setovima.

U četvrtom setu počelo je izjednačenom igrom, a kod rezultata 3:3, Đoković pravi prvi brejk u meču koji će se ispostaviti ključan.

Na kraju četvrtog seta Đković je slavio sa 6:4 za konačnih 3:1.

Wimbledon, osmina finala:

Novak Đoković - Hubert Hurkacz 3:1 (7:6, 7:6, 5:7, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi