Maratonski meč kod teniserki pripao Swiatek, ali teniser iz Rusije je prva priča u Londonu
FOTO: Guliverimage

Uzbuđenja na Wimbledonu

Maratonski meč kod teniserki pripao Swiatek, ali teniser iz Rusije je prva priča u Londonu

Haris Zilić

Uzbudljiv dan je bio na trećem Grand slamu sezonue Wimbledonu gdje smo gledali duele osmine finala u obje konkurencije i bilo je nekoliko zanimljivih rezultata.

Iznenađenje turnira je sjajni ruski teniser Roman Safiulin koji je na londonsku travu dođao kao 92. teniser svijeta.

U šesanestini finala savladao je 26. nositelja Denisa Shapovalova iz Kanade sa 3:1, po setovima 3:6, 6:3, 6:1 i 6:3 i tako iznenađujuće izborio plasman u četvrtinu finala gdje će igrati protiv osmog nositelja Jannika Sinnera iz Italije.

Maratonski meč gledali smo u ženskoj konkurenciji.

Fenomenalan duel odigrale su Iga Swiatek i Belinda Benčić, meč je trajao tri sata i četiri minute, na kraju je Swiatek slavila sa 2:1. Po setovima je bilo 7:6, 6:7 i 6:3 za sjajnu Poljakinju.

Oglasi

Ruskinja Mirra Andreeva (16) apsolutni je hit na Wimbledonu. Ona se danas plasirala u četvrto kolo pobjedom nad sunarodnjakinjom Anastasiom Potapovom s 2:0, po setovima 6:2 i 7:5.

Mirra Andreeva ima samo 16 godine i apsolutni je hit Wimbledona. U svom tek drugom Grand Slam nastupu uspjela je doći do četvrtog kola.

Odigran je i jedan duel šesnaestine finala i u muškoj konkurenciji. Dimitrov je sa 3:0 savladao Tiafoea.

Plasman u četvrtinu finala kod muškaraca izborio je još Andrey Rublev, dok su kod teniserki među osam otišle Vodorousova i Pegula.

Duel Đoković i Hurkacza počinje oko 22 sata po centralnoevropskom vremenu i male su šanse da će biti završen večeras jer se smije igrat samo do ponoć zbog policijskog časa u Velikoj Britaniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi