Zgrozio sve jer je od sakupljačice loptica tražio da mu oguli bananu, a sad objasnio šta se desilo

Benchetrit na udaru javnosti

Zgrozio sve jer je od sakupljačice loptica tražio da mu oguli bananu, a sad objasnio šta se desilo

E. Čaušević

Francuski teniser Elliot Benchetrit prije nekoliko dana zgrozio je javnost svojim ponašanjem u finalu kvalifikacija Australian Opena.

Benchetrit je izborio plasman u prvo kolo Australian Opena, ali je postao najomraženiji teniser u Melburnu. Naime, on je tokom meča protiv Popke tražio od sakupljačice loptica da mu oguli bananu.

Nakon toga reagovao je sudija John Blom koji je čuo šta je Benchetrit tražio, te je poručio skupljačici loptica da to ne radi, te da ona nije njegova sluga.

Francuski teniser se zbog ovoga našao na velikom udaru javnosti, a u razgovoru za CNN pokušao je objasniti šta se dešavalo, te da uopšte nije imao namjernu nikoga da ponižava.

"Kod rezultata 6:5 u finalnom setu tražio sam od sakupljačice loptica da mi oguli bananu jer sam već na ruke namazao krenu protiv znoja. Ona je to uradila jednom na početku meča, ali je ovaj put sudija reagovao i rekao joj da to ne radi. Nisam mogao da vjerujem šta sudija govori i šokirao sam se kasnije kada sam vidio na društvenim mrežama šta ljudi pišu, a niko nije ni znao šta se desilo.

Top Komentari

opasni12
Konju jedan drugi put prvo obrisi ruke,oguli bananu i onda namazi ruke kremom! Gdje ti je kućni odogoj?!
4 0
sport1
Molim dezurne kriticare, a i novinare SSa da pogledaju moj komentar na prvi tekst objavljen o ovoj "aferi" prije nekoliko dana!!! Osim onog australca, da mu ime i ne spominjem, mozda jos jednog primjera, teniseri su prava, odgojena gospoda. Vjerujte mi
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije