"Život mi je bio pakao dok sam igrao tenis, guglao sam kako da se ubijem"

Soderling otkrio šokantne detalje

"Život mi je bio pakao dok sam igrao tenis, guglao sam kako da se ubijem"

E. Čaušević

Robin Soderling je bio svojevremeno jedan od tenisera za kojeg se vjerovalo da bi mogao doći do samog vrha, ali na veliku žalost to se nije desilo.

Soderling je prije nekoliko godina završio svoju karijeru zbog zdravstvenih problema, a onda je odlučio da progovri o paklu kojeg je proživljavao dok se aktivno bavio tenisom.

On je nekada bio četvrti teniser svijeta i oduševljavao je svojom igrom, a onda je odjednom odlučio da završi karijeru. Sada je odlučio da progovori o svemu i otkrije kakve psihičke probleme je sve imao do prije nekoliko godina da je čak razmišljao o samoubistvu.

"Izjedalo me to što sam stalno bio tjeskoban. Znao sam sjediti u stanu i gledati u prazno. Paničario sam zbog svakog zvuka, sjećam se kada je pismo palo na otirač ispred vratak toliko me panika uhvatila da sam se srušio na pod. Tresao sam se od straha i kada bi telefon počeo zvoniti", kaže Soderling i nastavlja.

"Tada sam u glavi svojoj mislio da postoje samo trojica tenisera od kojih smijem izgubiti, a da sve ostale moram pobijediti jer kada bih izgubio osjećam sam se kao propalica. Osvojio sam 2011. godine četiri turnira, a nakon mečeva bih došao u hotel i počeo paničariti i plakati. No, najgore je tek dolazilo jer mi je život izgledao kao pakao. Čak sam guglao kako da počinim samoubistvo".

Soderling je poručio da je odlučio javno govoriti o svemu tome jer vjeruje da nije jedini sportista koji ima takve probleme.

"Vrlo rijeko se govori o psihološkim problemima koje imaju sportisti i odlučio sam za progovorim o svemu. Nemojte dozvoliti da vam život bude kao što je meni bio i ako imate bilo kakvih problema to odmah morate reći".

Top Komentari

Vuk13
Pocni se drogirat kao svi normalni ljudi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi