Zna se ko je Kralj šljake!

Nadal pomeo prvog rivala u Monte Carlu

Zna se ko je Kralj šljake!

Španski teniser Rafael Nadal odigrao je prvi meč ove godine u Monte Carlu i bez ikakvih problema pomeo rivala Roberta Bautistu-Aguta sa 6:1 i 6:1. 

Poznatiji od dvojice Španaca je bio veliki favorit u ovom meču, a tu ulogu je na kraju bez ikakvih problema opravdao na terenu.

Kralju šljake je trebalo samo 77 minuta da pobijedi vrlo ozbiljnog tenisera na ovoj podlozi, a da mu pri tome prepusti samo dva gema.

Inače, osim Nadala danas su do sada dalje prošli Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedev, Fabio Fognini i Alexander Zverev, dok je eliminisan Kei Nishikori. On je izgubio od Francuza Herberta sa 2:0 u setovima.

Svemu dodajmo da će Nadal u osmini finala igrati protiv boljeg iz meča Grigor Dimitrov - Jan - Lenard Struff.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi