Zverev, Goffin i Nishikori u četvrtfinalu

ATP Washington

Zverev, Goffin i Nishikori u četvrtfinalu

Na ATP turniru u Washingtonu u noći sa četvrtka na petak po srednjeevropskom vremenu nije bilo većih iznenađenja i većina favorita je bez problema prošla dalje.

Vrlo zanimljiv je bio međusobni susret braće Zverev, ali samo zbog činjenice da su braća jer je mlađi od njih dvojice, Alexander, bez problema meč riješio u svoju korist. Na kraju je bilo 2:0, po setovima 6:3 i 7:5.

Osim njega, dalje je prošao i Grk Tsitsipas koji je porazio Australijanca Duckwortha sa 2:0 u setovima, David Goffin koji je bio bolji od Amerikanca Tiafoea također sa 2:0, pa Japanac Nishikori koji je pobijedio Kanađanina Denisa Shapovalova sa 2:0 te Rus Alexandar Rublev koji je slavio protiv Amerikanca Rubina istim rezultatom.

U ovim trenucima je u toku i susret Andyja Murrayja i Rumuna Copila, a trenutni rezultat je 1:1 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi