Zverev i Medvedev bez problema do osmine finala US Opena

Nisu dopustili iznenađenja

Zverev i Medvedev bez problema do osmine finala US Opena

E. Čaušević

Alexander Zverev bez problema se plasirao u osminu finala US Opena nakon što je pobijedio Grigora Dimitrova sa 3:1, a u narednu rungu Grand Slam turnira u New Yorku prošao je dominantno i Daniil Medvedev.

Od duela Zvereva i Dimitrova očekivalo se dosta više uzbuđenja, ali je na kraju njemački teniser uspio lakše od očekivanog da pobijedi Bugarnina.

Dimitrov je pružio sjajan otpor u prvom i drugom setu, ali nakon toga jednostavno je nestao s terena. Prvi set Dimitrov je dobio sjajnom igrom nakon tie-breaka u kojem je slavio sa 7:2, te je poveo sa 1:0 u setovima.

Zverev je znao da se mora vratiti u meč i zaustaviti Dimitrova koji je bio izuzetno raspoložen za igru. Bugarin je i u drugom setu bio odličan, te je uspio da i ovaj set odvede u tie-break, no nakon velike borbe ovaj put set je pripao Zverevu.

Nijemac je u tie-breaku uspio da slavi sa 10:8 i poravna na 1:1 u setovima, a onda je napravio "metlu" i počistio Dimitrova s US Opena.

Zverev je u trećem i četvrtom setu igrao nevjerovatno, dok je Bugarin potpuno pao. Oba ova seta Zverev je dobio sa po 6:1 i na kraju se zasluženo plasirao u osminu finala.

Oglasi

U osmini finala je i Medvedev koji je sa 3:0 deklasirao Sebastiana Baeza. Rus je pokazao svoju dominaciju i nije dopustio Argentincu bilo kakva iznenađenja.

Prvi set trajao je svega 40 minuta, a Medvedev je uspio da ga dobije sa 6:2. Skoro preslikanu sliku gledali smo i u drugom setu.

Drugi set trajao je minutu duže, a ishod je bio isti - 6:2 za Medvedeva. Baez je tek proigrao u trećem setu u kojem je došao do tie-breaka, no Medvedev jeuspio da i treći set dobije i na kraju s ukupnih 3:0 prođe u osminu finala.

Medvedev će u osmini finala igrati protiv De Minaura, dok Zverev igra protiv Sinnera gdje nas očekuje sigurno veoma uzbudljiv meč.

US Open, šesnaestina finala:

Zverev - Dimitrov 3:1 (6:7, 7:6, 6:1, 6:1)
Medvedev - Baez 3:0 (6:2, 6:2, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi