Zverev u dva seta bolji od Kyrgiosa

Nijemac u četvrtfinalu Miamija

Zverev u dva seta bolji od Kyrgiosa

Mladi njemački teniser Alexander Zverev plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Miamiju nakon prilično rutinske i ubjedljive pobjede nad Nickom Kyrgiosom rezultatom 2:0.

Peti teniser svijeta je početkom prvog seta napravio dva brejka i poveo sa 5:1, da bi se potom Kyrgios vratio u meč i smanjio na 5:3. Ipak, Zverev je u desetom gemu bio vrlo siguran na svom servisu i rezultatom 6:4 došao do prednosti od 1:0.

Ključni trenutak drugog seta desio se u petom gemu kada je Zverev stigao do brejka (3:2) kojeg nije ispuštao do kraja. I u drugom setu je bilo 6:4 za Nijemca, koji je proslavio vrijednu pobjedu izborenu nakon jednog sata i 12 minuta igre.

Alexander Zverev će u četvrtfinalu Miamija odmjeriti snage sa Bornom Ćorićem, koji igra u sjajnoj formi u posljednje vrijeme.

U noći sa utorka na srijedu odigran je još jedan meč osmine finala Miamija. Anderson je bio bolji od Tiafoea sa 2:0 (7:6, 6:4) i time zakazao četvrtfinalni duel protiv Carrena-Buste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti