Zverev lako do osmine finala, Thiem se namučio

ATP Acapulco

Zverev lako do osmine finala, Thiem se namučio

Austrijski teniser Dominic Thiem imao je neočekivanih problema na putu za osminu finala ATP turnira u meksičkom Acapulcu. 

Thiem je danas porazio Britanca Camerona Norrieja sa 2:1 u setovima i to tek nakon dva i pol sata igre. U prvom setu bio je 6:3 za favorizovanog Austrijanca, ali je protivnik uzvratio sa 7:5. Ipak, treći set je pripao Thiemu istim rezultatom i na kraju je ipak ostalo bez iznenađenja.

Osim Austrijanca, dalje ide i Alexander Zverev koji je porazio Amerikanca Mackenzie McDonalda sa 2:0 u setovima. Njemački teniser je slavio sa 6:3 i 7:5 nakon svega sat i 17 minuta igre.

Thiem će u osmini finala igrati protiv Kanađanina Shapalova, dok Zverev čeka boljeg iz meča Gojowczyk-Homez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi