Zverev želi osvojiti sva četiri Grand Slam turnira prije kraja karijere

Ambiciozni Nijemac

Zverev želi osvojiti sva četiri Grand Slam turnira prije kraja karijere

Njemački teniser Alexander Zverev ima želju osvojiti sva četiri Grand Slam turnira prije nego što okonča karijeru.

Osim toga, mladi Nijemac je u jučerašnjem intervjuu govorio o nekim drugim aktuelnim temama, a prije svega o virusu Covid-19 koji itekako utiče na tenisku sezonu.

Za sada nema naznaka kada će sezona biti nastavljena, a jasno je da kada se to desi, tenis će se igrati bez navijača neko vrijeme.

Zverev poručuje kako je bolje i tako nego da se ne igra nikako.

"Postoji mogućnost da se epidemija završi ranije u Evropi nego u Sjedinjenim Državama, pa bi raspored mogao da bude prilagođen. Najviše bih volio kada bismo igrali pred navijačima, ali bolje i bez njih nego nikako. Još je april, imamo dovoljno vremena da donesemo pravu odluku", poručuje Zverev.

Podsjetimo, teniska sezona suspendovana je do 13. jula, ali pretpostavlja se da će i taj datum biti dodatno pomjeren.

Zverev je nedavno izrazio nezadovoljstvo jer je odgođen gotovo kompletan prvi dio sezone a on je ostao, kako kaže, zaglavljen na 7. mjestu ATP liste.

"Prošle godine sam igrao veoma loše u ovom periodu, tako da bi sad branio jako malo poena. Zato je ova situacija jako glupa. Mogao sam da sakupim dosta poena, a umjesto toga ostao sam zaglavljen na sedmom mjestu ATP liste", poručio je on prije nekoliko dana.

Top Komentari

Grohot
Uhhh sine...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi