Zverev slavio u Acapulcu i stigao do 14. trofeja u karijeri

U finalu bolji od Tsitsipasa

Zverev slavio u Acapulcu i stigao do 14. trofeja u karijeri

E. Škorić

Njemački teniser Alexander Zverev slavio je u finalu ATP turnira iz serije 500 u Acaluplcu protiv Stefanosa Tsitsipasa sa 6:4, 7:6.

Zverev je odigrao sjajan turnir u Meksiku i stigao do 14. naslova u karijeri.

Oba seta su bila dosta uzbudljiva. U prvom je Grk imao 4:1 vodstvo i četiri brejk lopte, ali Zverev je zatim napravio veliku seriju i stigao do preokreta.

U drugom setu Tsitsipas je spašavao brejk-loptu, no kod 4:4 gubi svoj servis, ali se vraća rebrejkom u narednom gemu. Na kraju, Zverev je u taj-brejku stigao do pobjede.

"Uvijek sam govorio da je ovo turnir koji želim osvojiti u svojoj karijeri. Imam sjajnu vezu s Meksikom", rekao je Zverev nakon osvajanja trofeja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi