Zverevu pripao još jedan maraton

Protiv Thiema u četvrtfinalu

Zverevu pripao još jedan maraton

E. Škorić

Alexander Zverev je odigrao još jedan maraton u Parizu, ali ponovo je, kao i protiv Damira Džumhura, slavio u pet setova.

Zverev je za rivala danas imao Rusa Karena Kačanova, kojeg je nakon tri i pol sata igre dobio sa 4:6, 7:6, 2:6, 6:3, 6:3.

Kao i protiv Damira, Zverev je imao određene promjene u igri, ali do kraja se borio i nije posustajao ni kada je rival bio u prednosti u setovima (2:1).

Pokazao je još jednom Nijemac da je mentalno jak, pa je tako dva slična meča uzeo u svoju korist, ne dozvolivši da padne na psihološkom planu i da tako ostane bez pobjede.

Zverev slavi četvrtfinale RG-a, a za rivala će imati Dominica Thiema, koji je nešto lakše došao do pobjede nad Keijem Nishikorijem. Austrijanac je protiv Japanca slavio sa 6:2, 6:0, 5:7, 6:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi