Mađari nakon drame poslali Delfine kući

U duelu velikih rivala Mađari su bili uspješniji

Mađari nakon drame poslali Delfine kući

S. Grebović

Vaterpolo reprezentacija Mađarske prvi je finalista Svjetskog kupa u vaterpolu koji se igra u Berlinu, nakon velike drame i pobjede nad selekcijom Srbije rezultatom 12:11.

Selekcija Mađarske bolje je otvorila meč golom Đerđa Kovača, ali su do kraja prve četvrtine srbijanski igrači napravili preokret, a precizni su bili Nikola Jakšić jednom te Gavril Subotić u dva navrata.

Međutim Mađarska u drugoj dionici počinje igrati sjajno, te se na poluvrijeme odlazi neriješenim rezultatom 6:6.

I u trećoj četvrtini se igralo gol za gol, a pobjednika smo saznali tek u četvroj dionici kada Mađari uspjevaju da preokrenu pogocima Kovača i dva puta Đerđa Zalankia za veliki trijumf i plasman u finale Svjetskog kupa.

Ime drugog finaliste saznat ćemo nakon duela Njemačka-Australija koji je u toku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi