Francuzi naljutili Srbe u najgorem trenutku

Delfini u četvrtfinalu EP

Francuzi naljutili Srbe u najgorem trenutku

O. Lekić

Vaterpolisti Srbije savladali su večeras Francusku rezultatom 14:10 i ostvarili su plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva koje se igra u Hrvatskoj.

Delfini su se mučili u prvom poluvremenu protiv Francuza, ali su ipak u nastavku pokazali ko je gazda i uspješno su prošli među osam najboljih selekcija Evrope.

Na samom otvaranju su se nizali neiskorišteni napadi s obje strane. Delfini su međutim izgledali nešto sigurnije i u 5. minuti dolaze do 3:1, da bi Srbija nakon prve dionice imala vodstvo od 3:2.

Francuzi su međutim na početku druge četvrtine nastavili sa serijom golova. Veliki pad u igri reprezentacije Srbije doveo je do prednosti Francuza od 4:3.

Do kraja prvog dijela izjednačena igra. Nije se uživalo u ljepoti i na odmor se odlazi neriješenim rezultatom 6:6.

Oglasi

U nastavku ipak Srbija uspjeva da slomi otpor neugodnih Francuza. Treći period je donio mnogo bolju igru Delfina koji su nakon nje imali dva gola prednosti, 9:7.

Nije više za Francuze bilo povratka u ovom meču. Srbija je bez većih problema završila posao i na kraju je ipak zasluženo slavila u ovom meču.

Srbija će u polufinalu igrati protiv selekcije Mađarske.

EP, osmina finala:

Srbija - Francuska 14:10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi