Hrvatska u fenomenalnom meču pobijedila Srbiju
Foto - Screenshot

Vaterpolo turnir

Hrvatska u fenomenalnom meču pobijedila Srbiju

M. Šljivak

Vaterpolo selekcija Hrvatske pobijedila je Srbiju rezultatom 14:12 u susretu 4. kola grupe B na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Hrvati su furiozno startovali u ovom meču. Na krilima Jokovića poveli su sa 5:1 i činilo se kako idu lagano prema pobjedi.

Srbija se nije predavala. Fenomenalni Filip Filipović potpuno vraća svoju selekciju u igru i na uvodu u drugu četvrtinu zabija gol za 5:4.

Barakude su konstantno održavale prednosti i u nastavku meča. Srbija je bila blizu, ali nije uspjela da kreira neki preokret.

Na kraju je Hrvatska sigurnom igrom stigla do trijumfa i sada su na omjeru od 3-1 na olimpijskom turniru. Srbija je na omjeru 2-2.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Paulo Obradović i Maro Joković sa po četiri gola, dok je kod Srbije Nikola Jakšić postigao tri gola.

Hrvatska u narednom kolu igra protiv Španije, dok Srbiji slijedi još jedan veliki derbi protiv selekcije Crne Gore.

Top Komentari

pero98
Bravo Barakude.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi