Srbija bez medalje u Zagrebu: Mađari nakon drame u polufinalu

EP u vaterpolu

Srbija bez medalje u Zagrebu: Mađari nakon drame u polufinalu

O. Lekić

Vaterpolo selekcija Srbije poražena je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Zagrebu od selekcije Mađarske nakon peteraca (5:4) 10:10.

Neizvjesna utakmica viđena je od samog početka. Vidljivo je bilo dosta nervoze s obje strane, dosta isključenja i promašaja, a nakon prve četvrtine selekcije su bile poravnate (3:3).

I u drugoj četvrtini velika borba u bazenu. Nijedna selekcija nije mogla napraviti neku značajniju razliku, što se i očekivalo kada se zna da važe za najbolje selekcije svijeta.

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 5:5, a identične scene gledali smo u bazenu i u nastavku meča.

Igralo se uglavnom gol za gol. Nisu uspjevali kažnjavati greške protivnika i odvojiti se na značajniju razliku, ali u posljednju dionicu Mađari ulaze s golom prednosti (9:8).

Uspjela je Srbije preokrenuti u posljednjoj dionici. Došli su do 10:9 golom Vica, ali Vigvari uzvraća i postiže gol za 10:10.

Imale su obje selekcije šansu da dođu do pobjede. Nisu uspjeli zabiti gol, pa se putnik u polufinale odlučio petercima.

Tamo je Mađarska bila bolja. Fenomenalno su izveli sve peterce, Marko Radulović je jedini promašio kod Srbije i Delfini ostaju bez polufinala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi