Australija iznenadila Hrvatsku, Srbija sigurna protiv Kazahstana

Vaterpolo turnir

Australija iznenadila Hrvatsku, Srbija sigurna protiv Kazahstana

A. Beganović

U okviru 2. kola grupe B vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama Australija je iznenađujuće došla do trijumfa u duelu sa Hrvatskom.

Slavila je Australija rezultatom 11:8, a većim dijelom meča imala je rezultatsku prednost. Prva četvrtina završila je 3:3, da bi onda Australija serijom 4:0 otišla na visokih 7:3.

Uspjela se Hrvatska vratiti, smanjila je na 7:6 i u tim momentima očekivao se i preokret. Međutim, Australci ponovo dodaju gas i uzvraćaju sa tri uzastopna pogotka za prednost od četiri gola (10:6).

Pitanje pobjednika tada je bilo odlučeno, a do kraja meča favorizirani Hrvati su uspjeli smanjiti za konačnih 11:8.

Joković je sa tri pogotka bio najefikasniji kod Hrvatske, dok je Campbell sa isto toliko bio najučinkovitiji kod pobjedničke reprezentacije.

U ovoj grupi u 2. kolu Španija je savladala Crnu Goru rezultatom 8:6, dok je Srbija sa ubjedljivih 19:5 savladala Kazahstan.

Španija se nalazi na čelu tabela nakon dva kola sa četiri osvojena boda, dok Crna Gora, Australija, Srbija i Hrvatka imaju po dva, a Kazahstan je bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi