Okršaj ljutih rivala u Nišu: Srbija nakon peteraca pobijedila Hrvatsku

Oba tima idu na završni turnir

Okršaj ljutih rivala u Nišu: Srbija nakon peteraca pobijedila Hrvatsku

E. Čaušević

Veliki derbi u vaterpolu večeras su u Nišu odigrali Srbija i Hrvatska, a na kraju je slavila domaća selekcija nakon peteraca (11:9).

Srbija i Hrvatska tradicionalno igraju spektakularne mečeve u vaterpolu, a tako je bilo i ovaj put u okviru kvalifikacija za Svjetsku ligu. Hrvatska je tokom cijelog meča vodila, no u smom finišu Srbi su poravnali i izborili peterce.

Ovaj meč i nije bio od velikog rezultatskog značaja jer su oba tima izborila plasman na finalni turnir koji se igra u Budimpešti, te su igrali za prestiž.

Hrvati su bili veoma blizu pobjede jer su imali i po pet golova prednosti, no Srbija je u finišu došla do 7:7. Na kraju su se izvodili peterce, a više uspjeha imali su domaći koji su na kraju pobijedili sa 11:9.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi