Veliko iznanađenje na Svjetskom kupu: Australija izbacila Hrvatsku

Šokantan poraz "Barakuda"

Veliko iznanađenje na Svjetskom kupu: Australija izbacila Hrvatsku

Reprezentacija Australije šokirala je Hrvatsku u Berlinu. Naime, Australci su slavili pobjedu rezultatom 9:8 i tako izborili plasman u polufinale Svjetskog kupa.

Ovaj poraz je svakako šokirao Hrvate, ali su Australci danas bili izuzetno raspoloženi, pa zasluženo putuju u polufinale.

Hrvati su "bezvoljno" ušli u meč, nije to bila igra na kakvu se naviklo kada su "Barakude" u pitanju, pa je Australije bez problema uspijevala biti u egalu.

Reprezentacije Hrvatske je uglavnom stizala do prednosti od jednog gola, ali bi Australci ekspresno uzvraćali. U trećoj četvrtini Hrvatska nekako stiže do +2, ali Australija se ponovo vraća, a u četvrtoj četvrtini stiže do preokreta i na kraju pobjede.

Najbolji pojedinac susreta je bio reprezentativac Australije Joe Kayes koji je postigao tri gola, dok se istakao i golman ove selekcije. Inače, selektor Australije je nekadašnji reprezentativac Hrvatske Elvis Fatović.

Top Komentari

Svojprisebi
to zemljaci to kenguri bravo majstori hahaha australija u vaterpolo hahaha pa dje to ima. ovdje niko i ne spominje vaterpolo a izbacismo hrvate haos zivi. nista vam od ruke ne ide od onog ustase thompsona. Tako i treba pa nek on spominje i dalje herceg bosnu kao hrvatsku zemlju a bosnje nek ih bodre. Bice vama jos spanija i jos debakla ako Bog da pa nazzi puppets
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi