Zaledite se od pogleda: Predstavniku Američke Samoe dovoljne bile samo japanke na -4 stepena
FOTO: EPA

Ceremonija otvaranja Zimskih olimpijskih igara

Zaledite se od pogleda: Predstavniku Američke Samoe dovoljne bile samo japanke na -4 stepena

Haris Zilić

U Pekingu su otvorene 24. po redu Zimske olimpijske igre.

Kinezi su se i ovaj put potrudili da ceremonija otvaranja bude spektakularna i samu organizaciju su podigli za još jedan nivo više.

Peking je tako postao prvi grad koji je bio domaćin Ljetnih i Zimskih olimpijskih igara, obzirom da su 2008. godine održane Ljetne olimpijske igre.

Pažnju na otvaranju na stadionu u Pekingu pirvukao je Nathan Crumpton predstavnik Američke Samoe, koji je nosio zastavu svoje države, a izašao je u ljetnoj varijanti, bez majice i u japankama. Ništa čudno ne bi bilo da u tom trenutku u Pekingu nje bilo -4 stepena.

Pomenuti sportista će predstavljati ovu otočnu državu u skeletonu, a nastupao je i na Ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju u atletici kada je trčao u kvalifikacijama na 100 metara.

Bez obzira na plasman već na startu Olimpijskih igara je stekao popularnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi