Šok u Pekingu: Najveća zvijezda propušta Olimpijske igre!
FOTO: EPA

Pozitivan na koronavirus

Šok u Pekingu: Najveća zvijezda propušta Olimpijske igre!

Haris Zilić

Ostalo je manje od 24 sata od ceremonije svečanog otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

Neka takmičenja su veća počela kao u curlingu, hokeju na ledu, ski freestyle moguls, a održane su i trening utrke i sankanju i alpskom skijanju (spust).

Ipak, prva vijest pred start Igara u Pekingu dolazi iz norveškog tabora.

Jarl Magnus Riiber (24) trebao je biti najveća zvijezda ovogodišnjih Olimpijskih igara u kineskoj prijestolnici, ali imao je pozitivan test na koronavirus, mora u izolaciju, što znači da za njega nema borbe za medalje.

Riiber je dominantan u nordijskoj kombinaciji čemu svjedoči podatak da je uzimao titulu svjetskog prvaka na posljednja tri Svjetska prvenstva.

Sjajan je u Svjetskom kupu, a u Pekingu je bio glavni kandidat za zlato.

Po rezultatima i formi trenutno je najveća zvijezda u zimskim sportovima, ali i takmičar koji je mogao imati priliku da veže četiri zlata sa najvećih takmičenja.

Pomenuti nordijac ima timsko olimpijsko srebro iz Pyeongchanga 2018. godine, a za prvi individualne olimpijske medalje morat će sačekati Olimpijske igre u Cortini i Milanu 2026. godine.

Ovome dodajmo da je Jarl Magnus Riiber i tri sezone u nizu aktuelni pobjednik Svjetskog kupa u nordijskoj kombinaciji koja se sastoji od ski-skokova i skijaškog trčanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi