Andre Myhrer osvojio zlato u slalomu, Lokmić nije završio trku

Slavlje za Šveđanina

Andre Myhrer osvojio zlato u slalomu, Lokmić nije završio trku

Švedski skijaš Andre Myhrer osvojio je zlato u muškom slalomu na Olimpijskim igrama u PyongChangu, dok bh. predstavnik Emir Lokmić nije ni završio trku jer je ispao već nakon uvodnih kapija. 

Myhrer je na taj način napravio malo iznenađenje jer je prvi favorit za zlato bio Marcel Hirscher. Ipak, Hirscher nije završio prvu vožnju i na taj način je ostavio priliku konkurenciji.

Šansu je iskoristio Myhrer koji je nakon prve vožnje imao zaostatak od 19 stotinki za Henrikom Kristoffersenom, ali je Norvežanin u drugoj vožnji izletio sa staze.

Na drugoj poziciji završio je Švicarac Ramon Zenhaeusern koji je na kraju zaostajao 0,34 stotinke, a bronzanu medalju osvojio je Austrijanac Michael Matt sa zaostatkom od 0,67 stotinki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi